måndag 28 februari 2011

Tappat gnistan

Förra helgen startade jag med buset som Maja skickat till mig och tänkte fortsätta lite då och då i veckan men det blev inget av med det.

I mitten av veckan började jag få huvudvärk, en sådan värk som inte riktigt släpper greppet även om man tar piller. Jag har också gått och fruset mer eller mindre hela tiden. Natten blev orolig, vaknade först kl 01, sedan 03 och till slut 05, då gick jag upp fast än klockan skulle ringa 05.30. Var jätteförkyld men har mycket på jobb så jag tog mig dit till slut. Allt gick i slowmotion idag men det jag fick gjort blev ändå ganska bra. När jag kom hem frös jag så jag skakade och la mig i soffan under 1 filt och 1 quilt, ändå frös jag. Mannen kom hem och lade 1 filt till ovanpå. Han tyckte jag kunde lägga mig i sängen för där är varmare. hihihi Jag tror att han ville ha väck mig från soffan, hans revir. :) Jag somnade och vaknade 20.30 och hade fått upp värmen lite. Mannen då ??? jo, han halvsatt/låg i fåtöljen och sov. :)

Nu får jag hoppas att jag blir bättre till slutet av veckan. På lördagen är det månadsträff på ÖQ och på söndagen är det födelsekalas hos min syster. Vill ju också bli färdig med Majabuset innan jag glömmer hur jag tänkt göra.

lördag 26 februari 2011

Bokrea

Jag tycker det är dåligt med syrelaterade böcker på årets bokrea. Har förstås köpt några böcker i alla fall.

Förbeställde några böcker på Bokus som jag hämtade i torsdags. När jag hämtat ut dem så gick jag igenom Åhléns för att slippa kylan. Där kollade jag bland böckerna och hittade ett par till som jag köpte.



På Åhléns kan man ibland hitta väldigt billiga böcker. Kokböckerna kostade 69 kr/st, Mjuka djur ... 29 kr, Väskor 39 kr. Pekboken var nog den dyraste, 19 kr, om jag jämför med de andra och vad jag fick för pengarna. Nu blir det nog inte fler böcker för i år. (från bokrean) :)

Idag måste jag iväg och handla. Vi fick samtal från Tjeckien där vi bara hann få veta att mannens systerson kommer hit med buss och att han kommer på onsdag, sedan bröts samtalet. *hmmm* Vet inte var bussen stannar eller hur länge han tänker stanna hos oss.

söndag 20 februari 2011

Sy och/eller lyssna

Nu är CDn laddad med en bok och så ska jag fortsätta med "buset". Undrar hur mycket jag kommer att höra av boken eller hur många gånger jag får backa för att jag missat att lyssna. När jag syr "försvinner" allt runt omkring och jag har svårt att tänka på annat. Skvalmusik går bra men annat ? ja, vi får väl se hur det går. :)

Utanför mina fönster är det solig med lite vita moln och -6,6 grader.
Önskar alla en fortsatt trevlig söndag.

lördag 19 februari 2011

Maja ville busa ...

... och jag hängde så klart på. :)

Fick fem olika tyger med olika storlekar som jag börjat leka med.
http://majasparadis.blogspot.com/2011/02/bus-pa-vag.html

Jag har fått för mig att sy .... hahaha .... det får ni vänta med, ännu så länge är det ett hemligt projekt. Maja har vernissage den 18/3 på hennes blogg och då kan jag visa här på bloggen vad det blev. Kan berätta att jag syr från en egen idé och jag mäter och räknar, mäter och räknar om och om igen. Skär och syr lite emellanåt. Vet inte om det är så lyckat med egna idéer med en virrpotta som jag men har i alla fall startat. Det är bara att "tuta o köra" och hålla tummarna för att det ska funka på totalen annars blir allt bara knas. Det ska inte sluta som med "kejsarens nya kläder" utan något ska det bli. Nu blir det inte mer för ikväll utan får fortsätta imorgon.

söndag 13 februari 2011

Kryss i taket, jag har sytt idag :o)

Jag fick faktiskt sytt lite idag men fy sjutton vad uppställt det blev i syrummet. Gör ni likadant? Fram med tyger och vänder o vrider och man ska inte snacka om vilken beslutsångest jag får när jag ska välja färger. Varför ska jag alltid krångla till det så, andra säger att de tar vad de har men jag hittar alltid något fel på antingen är det mönstret eller så är det nyanserna. *grrr*

I alla fall, jag anmälde mig till en "Sy tillsammans" på Quilt- o Lapptekniks lista. Vi skulle sy en liten bonad med hjärtan inför Alla-hjärtans-dag och man ska ju hålla vad man lovar. Vi har haft sedan förra helgen på oss men då gick jag kurs för Philippa så jag skulle fixa det denna helgen. Jag kom så klart inte igång förrän idag, sent på eftermiddagen. Ååååhhh vad jag retar mig på mig själv, varför ska jag alltid vänta till sista minuten. Nu är den klar och resultatet blev inte helt perfekt men jag blev nöjd ändå och tycker den blev ganska söt.

Den är sydd på maskinen med frihandssömnad, allt utom när jag skulle vändsy den. Jag måste fixa något annat hänge till den, detta är alldeles för stort.

lördag 12 februari 2011

En liten filmsnutt

Fick en länk av en sykompis till mig och kan inte låta bli att dela med mig till er andra också. Tack Milly för att jag fick chansen att se den.

http://www.nfb.ca/film/quilt/?ec=en20110209

torsdag 10 februari 2011

Vunnit igen!

Tjoho!!!

Måste ju bara berätta att jag vunnit igen! :o)

Vad då???
Jo, när jag beställde dragkedjorna som jag berättat i ett tidigare inlägg så hade Jonic en tävling. Den gick ut på att de som beställt varor från dem kunde gå in och skriva betyg på varorna och det gjorde jag. Fick mail ifrån dem om att jag vunnit och så här står det på deras hemsida.

"VINNARE:
Dragningen för januarimånad - Vinst ett presentkort på 300 kr hos Jonic
Under januarimånad fick vi in 97 recensioner. Vi lät slumpgeneratorn välja ett nummer mellan 1 och 97. Denna gången föll numret på Blixtlås metervara ljusblå. 

Vinnare blev Carmen Åberg-Gombarik. Grattis."


:o) :o) :o)



måndag 7 februari 2011

På kurs med Philippa Naylor

I torsdags o fredags hade jag tagit semester för att kunna gå kurs för Philippa Naylor. En underbar trevlig och go´ tjej från England. Jag tog det lugnt under torsdagen och fick packat ner det jag skulle ha med. Det var färdigmackade quiltfyrkanter, vattenlöslig tråd, olika pennor, pressarfötter och en massa annat smått o gott. Kollade flera gånger så att trampan till symaskinen var nerpackad. (jag har lyckats glömma den hemma någon gång)



På fredagen mellan 10-16 höll hon kurs i frihandsquiltning och det var jättekul. Nu ska jag bara öva, öva, öva .... så ska jag nog lyckas få det snyggt så småningom. Kul var det i alla fall och så här blev mitt test.


På kvällen var det dags för Trapunto på maskin. Denna kursen var lika kul men det gällde att "hålla tungan rätt i mun", när vi sytt på quilten skulle vi ge oss på den med saxen. *phuuu* Tänk om man klippte fel? Här ser man baksidan efter jag börjat klippa.

Jag tyckte det var så kul med en kursdag så när jag hörde att det fanns lediga platser på söndagens kurs så kunde jag inte låta bli utan hoppade på den också. :) Då skulle vi sy kurviga sömmar. Vi utgick från en vanlig nioruta och vred till den när vi ritade så att sömmarna blev kurviga. hihihi Svårt att förklara. Jag var nog ganska trött och fick inte ihop något som är värt att visa men Philippas förlaga ser ut så här.
 Kan ni se niorutan? :o)

På lördagen mellan dessa dagar hade Öresundsquiltarna sin månadsträff och Philippa visade bilder och berättade om sina quiltar. Hon syr sina quiltar till olika utställningar och vilka underbara quiltar hon sytt, de går inte att beskriva och ännu svårare att ta bilder som gör rättvisa åt dem. Här är några
En underbar quilt med kurvor

Bilden ger inte rättvisa till quilten men allt det vita är tätt, tätt quiltat.

En härlig quilt med applikationer.

Detta är ett mastodontverk och jättetung. Den är sydd på ett vitt tyg och färgerna kommer av tråden hon quiltat den med.

Här syns quiltningen något bättre.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som men tycker nog att det räcker nu. :o) Jag är helnöjd med helgen trots att jag har quiltöverarmar. Det heter ju tennisarmbåde och nu har jag quiltöverarmar = träningsvärk pga att jag inte suttit tillräckligt bra. :o)

fredag 4 februari 2011

Kurs hela dagen o kvällen

Godmorgon!

Idag ska jag på kurs för Philipa Naylor. http://oresundsquiltarna.blogspot.com/2011/01/philippa-naylor.html Jag ska lära mig att frihandsquilta fjädrar och ska också passa på att gå Trapunto på maskin så det blir mycket kursande idag. Första kursen är mellan 10-16 och den andra mellan 18-22, snacka om att jag kommer att vara trött eller uppskruvad när jag kommer hem. :o) Imorgon ska hon delta på Öresundsquiltarnas månadsmöte och sedan ska hon hålla en kurs på söndag också men den anmälde jag mig inte till, måste hejda mig lite. hihihi

Nu står alla grejer i hallen och jag ska bara hämta bilen. Som tur är så stannar KM hemma så han kan hjälpa mig att lasta bilen för fy så tung symaskinen är.

Ha en bra dag ... det tänker jag ha. :o)

tisdag 1 februari 2011

Inköp av dragkedjor

Självklart kan jag berätta var jag köpte dragkedjorna. Det man får tänka på är att de visar priserna exkl. moms. Här är det http://www.jonic-textil.se/ de är väldigt snabba på att skicka och bra att ha att göra med.