måndag 7 februari 2011

På kurs med Philippa Naylor

I torsdags o fredags hade jag tagit semester för att kunna gå kurs för Philippa Naylor. En underbar trevlig och go´ tjej från England. Jag tog det lugnt under torsdagen och fick packat ner det jag skulle ha med. Det var färdigmackade quiltfyrkanter, vattenlöslig tråd, olika pennor, pressarfötter och en massa annat smått o gott. Kollade flera gånger så att trampan till symaskinen var nerpackad. (jag har lyckats glömma den hemma någon gång)På fredagen mellan 10-16 höll hon kurs i frihandsquiltning och det var jättekul. Nu ska jag bara öva, öva, öva .... så ska jag nog lyckas få det snyggt så småningom. Kul var det i alla fall och så här blev mitt test.


På kvällen var det dags för Trapunto på maskin. Denna kursen var lika kul men det gällde att "hålla tungan rätt i mun", när vi sytt på quilten skulle vi ge oss på den med saxen. *phuuu* Tänk om man klippte fel? Här ser man baksidan efter jag börjat klippa.

Jag tyckte det var så kul med en kursdag så när jag hörde att det fanns lediga platser på söndagens kurs så kunde jag inte låta bli utan hoppade på den också. :) Då skulle vi sy kurviga sömmar. Vi utgick från en vanlig nioruta och vred till den när vi ritade så att sömmarna blev kurviga. hihihi Svårt att förklara. Jag var nog ganska trött och fick inte ihop något som är värt att visa men Philippas förlaga ser ut så här.
 Kan ni se niorutan? :o)

På lördagen mellan dessa dagar hade Öresundsquiltarna sin månadsträff och Philippa visade bilder och berättade om sina quiltar. Hon syr sina quiltar till olika utställningar och vilka underbara quiltar hon sytt, de går inte att beskriva och ännu svårare att ta bilder som gör rättvisa åt dem. Här är några
En underbar quilt med kurvor

Bilden ger inte rättvisa till quilten men allt det vita är tätt, tätt quiltat.

En härlig quilt med applikationer.

Detta är ett mastodontverk och jättetung. Den är sydd på ett vitt tyg och färgerna kommer av tråden hon quiltat den med.

Här syns quiltningen något bättre.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som men tycker nog att det räcker nu. :o) Jag är helnöjd med helgen trots att jag har quiltöverarmar. Det heter ju tennisarmbåde och nu har jag quiltöverarmar = träningsvärk pga att jag inte suttit tillräckligt bra. :o)

11 kommentarer:

 1. Så roligt du måste haft i helgen! Tack för att du visade och berättade!Kram My

  SvaraRadera
 2. Vilka kviltar, allt annat än de traditionella. Roligt att höra om din helg, förstår du var slut när du kom hem. Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, vilka roliga kurser du gått. Som du skriver....det är bara att öva, regelbundet känner jag. Det är lätt att "ligga av" sig ;-)

  Skoj att se alla fina kviltar.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Wow! Bra jobbat, Carmen, t o m träningsverk!! Lycka till med övandet. KRam Jenny

  SvaraRadera
 5. Åh, vad roligt ni verkar haft det! Önskar man varit där! Lycka till med övandet! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken helt underbar helg du verkar ha haft. Tack för att du visade både dina egna övningar och alla superfina kviltar.

  SvaraRadera
 7. Bara liiiite avundsjuk ;) på din toppenhelg. Dina fjädrar blev ju jättefina!
  Vilka underbara kviltar. Tack för bilderna.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken fantastisk helg du haft, Carmen! Hennes kviltar är helt sagolika, såg en del av dem och henne i Birmingham. Bra jobbat med kviltningen! Kram Katarina

  SvaraRadera
 9. Som sagt bara att öva. Undrar om jag någonsin ska lära mig bli så där diciplinerad så att jag klarar av att sy fjädrar snyggt (testar ska du veta)!!!
  kram Maja

  SvaraRadera
 10. Tack för titten, öva på nu Carmen!

  SvaraRadera