söndag 16 januari 2011

Då var denna veckan till enda

Jag har väl inte fått gjort så mycket som det var tänk i denna veckan men det är ju inget ovanligt här hemma. Jag har i alla fall fått ner julgardiner och plockat undan alla dukar och julpynt. Igår kväll hade jag tid i tvättstugan så nu är allt nerpackat i sina lådor och utlyfta till förrådet.

Igår startade jag morgonen med att åka till Limhamn då Öresundsquiltarna hade sin första månadsträff för i år. Vi var 86 tjejer/damer som träffades och Quiltex var där med sin butik. Jag har varit med sedan ÖQ startade och har köpt våra BOMmönster varje år men har inte sytt en enda färdig, någon har jag inte ens sytt ett block på. Jag tror att det hänger ihop med att de skulle sys för hand. I år är det en teknikBOM, Karin o Britt-Inger som tagit fram mönstren hade med sig sina färdigsydda toppar, de var jättefina och ett stort plus i kanten får de för att allt går att sy på maskin. Jag hade i alla fall, redan innan jag kom dit, bestämt mig för att inte vara med på årets BOM men det går ju att ändra sig, eller hur? Idag sitter jag här med ett mönster på första blocket. Nu ska jag bara se till att sy blocken efter hand så att jag hänger med och inte sackar efter. Shoppat? Jo då, det gjorde jag också. Det blev några meter tyg och vadd, plånboken blev ca 650 kr fattigare. :) Jag fick också materiallistan till kurserna jag ska gå för Philippa Naylor. Jag ska gå 2 olika kurser för henne den 4/2, den första är Frihandsmaskinkviltade fjädrar heldag fram till kl 16.00. Den andra är Frihandsmaskinkviltning med Trapunto och den håller på mellan kl 18.00-22.00. Lördagen efter ska hon hålla ett föredrag då ÖQ skall ha februari månadsträff. Snacka om två intensiva dagar och jag kommer antagligen att drömma om symaskiner, nålar, vadd, tyger, trådar osv på natten.

Imorgon är det först en dags jobb och efter kör Inga-Britt och jag direkt till Limhamn IGEN. Vi ska vara med på en inspirationskväll som Veronica anordnat. Mikael Svensson ska vara med och hålla ett föredrag. Jag har hört jättemycket positivt talas om honom men har själv aldrig träffat honom så detta ska bli kul.

Ska försöka hålla mig hemma på tisdag och onsdag men på torsdag är det dags igen. :) Då ska jag träffa Tiorutan, ett gäng på 10 st som träffas ca 1 gång/månad. De flesta av dem är med i ÖQ men det är lika roligt att träffa dem allihop även om det bara blir knappt 1 vecka mellan gångerna.

Usch ja, på tal om att drömma. Inatt drömde jag att jag och en till var i ett hus när vattnet utanför började stiga. Vi tog oss in i ett rum, nere i en källare, där vi redan från början visste att vi inte kunde komma ut. Jag vaknade som tur var innan jag drunknade. Undras varför man drömmer så konstigt ibland, som tur var händer det inte så ofta.

7 kommentarer:

 1. Det var inte lite du har gjort och skall göra...
  men ha det trevligt imorgon och vi ses på torsdag, och dröm inga sådana tråkiga drömma igen...ha en fortsatt bra kväll!

  SvaraRadera
 2. Håll i hatten, hundra knyck i backen :))
  Syns snart igen
  Eva

  SvaraRadera
 3. Vad mycket skoj du har att se fram emot! Ha en bra vecka! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket tempo!!!
  Det kommer vara fredag innan du hinner blinka!!!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 5. Oj så massor du får gjort o ska göra....
  kul att se dig här i alla fall.
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Inte visste jag att du var så lättlockad till BOM-sömnad.

  SvaraRadera
 7. Nu måste du berätta vad du tyckte om Mikael??
  Själv träffade jag honom på en resa med Ewa-Lisa fr. Skepplanda.99 till Norge,och föll pladask ..när det gäller quilten och entusiasmen i våran hobby!!
  Förstår att Skåne är vattenfyllt..lite här oxså faktiskt!!
  Men inne brinner det ...och min Janne går på högvarv!!Kram på dig

  SvaraRadera