måndag 5 mars 2012

Helgen som "försvann"

Helgen som gick försvann i ett nafs. Lördagen startade jag med att köra hemifrån vid 9-tiden för att vara med på Öresundsquiltarnas månadsträff. Oj vad jag var nervös när jag körde dit. Varför? Jo, jag skulle visa hur jag har sytt det som kallas för 10-minutersblock. Det var första gången jag skulle stå inför så många och visa. Det är stor skillnad att visa de närmsta sykompisarna som att stå inför alla dessa damer (60-70 st) där vissa har quiltat i många fler år än jag. Sa till en sykompis innan vi skulle börja att, tänk om ingen vill titta, då står jag där ensam. hihihi Jag hade inte behövt oroa mig, i 2 timmar kom en strid ström av nyfikna och de blev impade av hur blocket syddes, sedan fikade vi och efter det kom fler fram och ville titta. Det var jätteroligt och hittar jag något annat kul att visa gör jag gärna om det. :)

Jag visade hur jag hade sytt ihop 4 block sydda av 5 olika tyger.

För någon dag sedan fick ni en tjuvtitt på ett block jag höll på med. Resultatet ser ni här nedan. Samma 10-minutersblock men sydda av remsor och en hel bit i mitten. Här nere ligger blocken utlagda på golvet i ena hallen, golvytan räckte precis på bredden.

 


Jag tyckte att den gröna mittrutan dominerade för mycket så jag sydde dit rosa hjärtan i mitten. Toppen är långt ifrån klar, fortsättning följer. Tyvärr var inte ljuset det bästa nere i lokalen så den har fått en gulaktig ton. Täcket är sytt med 8 block men skärmen räckte inte riktigt på höjden så 2 av rutorna hänger bakom skärmen.


Igår var min son och hans sambo här hemma och han hjälpte mig att uppdatera min nya mobil via datorn och lade in lite appar som jag kunde "behöva". Nu gör jag ett försök att spela Wordfeud med mina barn och så kan jag kolla mailen på mobilen. :)

9 kommentarer:

 1. Vad bra det blev med hjärtana i det gröna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På torsdag tar jag allt med mig. Birgitta ville också se hur man gör blocken, hon var inte med på ÖQ.
   Kram

   Radera
 2. Skönt att det gick bra för dej med visningen. Ditt gröna täcke med hjärtan är ju så fint. Ser fram emot fortsättningen.
  Kram o lycka till.

  SvaraRadera
 3. Täcket blev verkligen fint med 10 min block, hjärtan i mitten piffade upp arbetet.
  Lycka till
  Gunilla i Luleå

  SvaraRadera
 4. Grattis till den lyckade "föreställningen".
  Dina randiga block blev jättefina och hjärtana är pricken över i:et.
  Tror jag ska ta med mig några block på onsdag och visa mina vetgiriga sydamer.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter kul med 10-minuters blocken. Det är ngt jag missat - men det är nog ngt jag får ta igen vad det lider...
  Åh vad jag längtar efter att få gå på symässan...får se hur dotra fixar det... :-)
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du hur det blir på fredag? Kommer ni till Malmö och Symässan? Det skulle vara kul att träffa dig.
   Kram

   Radera
 6. Det gikk jo fint på demo av 10min. blokk. Du hadde ikke behövd uroe deg for det. Smart og fiffig blokk.
  Ha en fin uke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Fy vad nervös jag var inför att stå och visa alla "proffsen" på mötet. Var själv nöjd över dagen, jag tyckte det gick ganska bra. Blev bara torr i halsen att stå och prata först i 2 timmar före fikat och sedan 1 timme efter. :)
   Kram

   Radera