måndag 6 juni 2011

Vilken dag!

Härligt väder säger många men jag som inte tål solen har varit inne hela dagen. Idag har det varit jättevarmt, vet inte hur mycket vatten jag pimplat i mig. Vet inte om det är värmen som gjort mig helt rastlös idag, har hoppat från det ena projektet till det andra och inget blir helt klart.

I början av helgen körde jag till Plantagen men gick först in på Stoff & Stil och skulle bara kolla om de hade något roligt. När jag gick ut genom kassan så hade jag plockat med mig tyg till gardiner, tyg till en "kofta/tröja", tyg till en klänning, tre mönster och annat bra-att-ha. Jag som bara kört ut till Svågertorp för att handla blommor till balkongen. *suck*


Startade dagen med att fortsätta att sy ihop den klänning som jag köpt tyg och mönster till. Nu velar jag, vet inte om jag ska fortsätta så det blir en klänning eller ska det bara bli en topp. Tyget är väldigt tunnt och allt syns igenom. Skall jag ha den som klänning måste jag fodra den, skall jag ha den som topp räcker det om jag har ett linne under. Vet inte vad som farit i mig, senast jag haft klänning på mig var nog när jag var sådär en 10-12 år gammal. Ska jag vara ärlig så har mina barn aldrig sett mig i klänning och det äldsta är 38 år. :) En annan sak som är helt tvärt emot mina principer är att den har inga ärmar, jag som alltid ska ha något ner över armarna. Ja ja ja, vi får väl se hur detta går. *fniss*
Början till en sommarklänning
Vet inte om det syns hur genomskinligt tyget är. Det är MYCKET!

Jag har också sytt lite på avslutningskanten till löparen jag sydde när jag var på Quiltcamp. Det är en väldigt bred kant, vet inte om det är jag som skurit fel eller om det står fel i mönstret, det blir nästan för mycket tyg att vika bakåt.


När jag var på Quiltcamp köpte jag garn till en jacka/kofta till mig, den har jag börjat sticka på. Jag var nyfiken på hur det skulle se ut, det är ett garn som randar sig själv.
Garn Fresco, 100% bomull, köps i härvor.

9 kommentarer:

 1. Men inte ska väl den där klänningen från 10-12 års åldern vara den sista klänningen du använder? Jag mår inte vidare bra av värmen så jag gått in och ut och inte fått mycket gjort idag.

  SvaraRadera
 2. Oj oj det var mycket på en gång du gör.men när allt blir klart så har du en helt ny garderob.../kram på dig i värmen

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli en härlig sommarklänning, kanske färdig till midsommar? Garnaffären i Mörarp kommer jag nog att besöka så småningom!
  Kram Catarina i Hbg

  SvaraRadera
 4. En sommarklänning/top behöver inte ha ärmar. Du vänjer dig nog.
  Stickningen ser fin ut med randningen.
  Jag brukar skära 2 1/4" till avslutningskant och det blir alltid ca 1 cm nervik på baksidan.
  Kram Wivi

  SvaraRadera
 5. OJ, där har du lite att fundera på!
  Kan du inte korta den lite och sy ett långt linne/tunika?
  Fast det går ju inte tänka i denna värme!!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Den är jättesöt. Och Du som är smal och fin kan väl ha ärmlöst? Korta den litet och ha den som en tunika med leggings under. kram

  SvaraRadera
 7. Kommer att bli en jättesnygg klänning/tunika, härligt sommartyg!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 8. Tänkte åxå föreslå att ha leggings till.
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. gör det till en tunika, ha linne under och ev leggings.
  garnet är otroligt läckert, ska bli kul att se det färdiga resultatet.
  jag satt också inne och sydde hela dagen igår trots att jag egentligen är en "strandräka"

  tiamiquilts

  SvaraRadera