söndag 22 april 2012

Kurs igår

Igår var jag på en jätterolig kurs på Quiltameva (Färg & Form) och lärde mig att vira tyg runt rep som sedan skulle sys ihop. Man kan göra jättemycket i denna teknik, skålar, väskor, mattor, grytunderlägg och mycket mer. Det är bara att ha tillräckligt med fantasi vilken lyser med sin frånvaro många gånger. Lisbeth var kursledare, en helt underbar tjej med ett enormt tålamod när det gällde att gå runt och hjälpa oss när vi fastnade i våra rep och sömmar. Hon hade mängder med tips att dela med sig av och framför allt hade hon jätteroliga idéer på väskhandtag som vi aldrig själv skulle komma på, de var gjorda av material som kom från bl.a byggföretag och fiskebutiker. :) Vi stod ett helt gäng och bara gapa och lät AH! OH! AHA! JAAHAA! :)

Jag köpte rep för ett antal (många) år sedan på Öresundsquiltarnas utställning och hade tänkt sy någon skål för jättelänge sedan men var nog tveksam om jag skulle ha tålamod till detta. Det är många remsor som ska skäras och sedan ska man vira vira vira remsorna runt repen och det var nog det jag var tveksam till. Tänk så fel jag har haft hela tiden, detta var JÄTTEKUL. Hann ju inte så långt men kom en bit på väg och har köpt mer rep så det ska bli något mer framöver.

Så här såg det ut när jag höll på med bottnen.
 

 Så här ser den ut ännu så länge men jag har bestämt mig för att göra den lite högre så den är inte klar ännu.Det blev lite konstiga färger på fotot, färgen inuti skålen stämmer bäst med verkligheten.

Lisbeth visade massor med skålar och väskor hon sytt men hon visade också 2 hattar. Jo det stämmer, hon hade sytt hattar i denna teknik och de var jättehäftiga. Jag hade en sykompis som satte en hatt på huvudet på mig och tog ett foto. Visst blev jag fin!!! HAHAHAHA


Idag var jag helt slut. Hamnade i soffan i eftermiddags sådär en två timmar, jag började en dunderkur med mediciner i fredags kväll och jag tror att gårdagen + medicinerna däckade mig idag. Det kommer fler dagar då jag kan sätta upp symaskinen och fortsätta på min skål.

7 kommentarer:

 1. Förstår att ni haft en härlig dag med många bra tips i bagaget.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hej,
  vilken rolig kurs. Och så snygg du är med hatten :) Blir det en sån som nästa projekt, tro? :))

  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njäääää, tror inte det blir någon sådan här. Hattar är inte min grej. :) Ser ju inte klok ut men tänkte bara dela ut ett gott skratt till er andra, det bjuder jag på. :)
   Kram

   Radera
 3. jag kan inte se dina bilder... tyvärr..
  tack för kommentaren om mitt stringquiltprojekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd att du inte kan se bilderna, det är vanliga jpg-filer.

   Radera
 4. Lisbeth som människa är bara så go..och därför tror jag att ni haft en bra handledare.
  Jag sydde också dessa repväskor och skålar för ett antal år sedan ,,och minns än idag hur kul detta var.Faktiskt har jag kvar mina väskor och dessa används än idag,,däremot hatt ligger långt bort för min del...men du passade ju i den!!
  Kram och krya på dig!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Nu tar jag ju piller och tar sista imorgon bitti, sedan räknar jag med att jag SKA vara bra. Vi får väl se.
   Kram

   Radera