måndag 2 januari 2012

Gott Nytt År och en god fortsättning på 2012

Ser att det är mer än 6 månader sedan jag skrev i bloggen. Fy på mig! Mycket har hänt under hösten och det har inte varit åt det positiva hållet så jag tycker inte jag haft mycket att skriva. Början av december är nog den värsta tid jag varit med om.

I början av året propsade jag på att vi skulle köra till Tjeckien på semestern och så blev det också bestämt. Vi bytte bil i juni, det behövdes, den gamla hade jag nog inte vågat köra utomlands med. När våra yngsta barn hörde att vi skulle iväg så ville de följa med, de och jag har inte varit där på jättelänge.Vi hade en mycket bra semester, vi träffade Michals syskon och deras barn. Vi visste att farfar var sjuk och låg på ett sjukhem och vi ville också hälsa på honom. Senast vi var där var våra barn 10 år och nu är de 27 år gamla. Det fanns inte ett torrt öga när vi hälsade på den sista dagen innan vi skulle köra hem. I september fick vi ett telefonsamtal om att farfar dött. Vilken tur att vi körde ner i år och inte väntade.

När jag började jobba igen så var det ett jäkla jagande för att få in pengar till företaget. Tyckte det kändes som om allt bara hängde på mig. Jag gjorde vad jag kunde men aldrig räckte det, det var alltid någon miljon som fattades. I september lämnade företaget in konkursansökan och i oktober stängde konkursförvaltarna allt och alla anställda gick hem för sista gången. Nu är jag arbetslös igen! *suck*

Nu började eländet ordentligt, jag hamnade på akuten med högt blodtryck 210/103 men fick mediciner så det rättade till sig så småningom efter ett par vändor på vårdcentralen.

I somras pratade vi om att vi skulle åka iväg någonstans i december då jag skulle fylla 60 år. Vi som inte har varit utomlands på semestern någon gång, förutom när vi varit i Tjeckien, visste inte var vi skulle åka en sådan månad. Då började vi prata om att vi skulle beställa all mat och få det hemkört, upplagt på fat, färdigt att servera. Vi hade då bara behövt fixa det som skulle drickas.

Då händer det!!!

Kvällen, söndagen den 27/11, hade vi gått och lagt oss då mannen reser sig upp och kan inte få luft. Jag ringer efter ambulans och vi for iväg till Malmös sjukhus. När vi kom dit lyfte de inte av honom från ambulansen för de ville ha besked från Lund om vi skulle vidare till dem. De hade skickat EKG från ambulansen till Lunds lasarett och de ville ha dit honom. Mitt i natten, i full storm, körde vi med blåljus till Lund. Han hade fått en stor hjärtinfarkt, de skulle vilja operera honom direkt men han var så illa däran och med jättedåliga värden så de vågade inte. Han stod på vänt till akut operation så fort som värdena blev bättre och på tisdag kvällen kördes han till operation. Han låg i Lund i en vecka innan han blev överflyttad till Malmö där han fick stanna 4 dagar. Det var inte lätt att se honom ligga där i sjukhussängen, vi har varit tillsammans i 40 år och varken han eller jag har varit sjuka mer än att vi haft någon förkylning då och då. Han kom hem dagen före jag fyllde år och det var den bästa present jag kunde få. Nu måste han ta det mycket lugnt och vi tar en dag i taget och det ska säkert bli bra så småningom. Efter att aldrig behövt ta några mediciner så var jag på Apoteket och plånboken blev 1600 kr mindre. Han började med 13 piller fördelade på morgon och kväll. Tack o lov har vi våra fyra fina barn och vår svärson som ställt upp och hjälpt mig igenom detta.

Ja, detta var lite om vad som hänt det senaste halvåret. Sytt har jag inte gjort sedan jag var en lördag hos Kerstin för evigheter sedan. Stickat har jag gjort när jag tittat på TV, det har blivit någon mössa, halsduk och en liten sjal, inget avancerat alls.

Nu ska jag försöka ta tag i mitt eget liv och se om jag kan komma igång med lite roligare grejer.

24 kommentarer:

 1. Oj, en sådan pärs du haft under hösten, Carmen! Kramar om dig massor genom datorn och önskar dig ett gott nytt 2012!

  SvaraRadera
 2. Vilken tugff höst du har haft Carmen! Nu lämnar vi 2011 bakom oss och håller tummar och tår för att 2012 ska bli ett riktigt bra år!
  Stor kram!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Oj,oj, vilken höst ni har haft! Men nu får vi hoppas det vänder och allt blir till det bättre! Kramar Immi

  SvaraRadera
 4. Oj så jobbigt ni haft det. Sån tur att din make fick hjälp så snabbt och att det trots allt gick bra. Skickar styrkekramar till hela eran familj.

  SvaraRadera
 5. Skickar styrkekramar.
  Hoppas du äntligen kan hitta lite avkoppling i vardagen nu.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, Carmen lite har jag ju vetat om, men allt detta!!!
  Hoppas nu att Ni har haft ert hemska för man kan ju tycka att detta VERKLIGEN räcker och blir över!!!
  Ta hand om er!!!
  Stora kramar!!!

  SvaraRadera
 7. Det var en förskräcklig höst du haft. Jag har saknat dig på bloggen men nu förstår jag att du haft fullt upp.
  Nu blir det att käka piller resten av livet för din "gubbe". Min tar 6 st varje morgon så jag köpte en ny dosett till honom i nyårspresent. Hoppas Michal snart kryar på sig och att du hittar ett jobb som du trivs med så att blodtrycket sjunker.
  Många stora kramar!!

  SvaraRadera
 8. Carmen, så förskräckligt ni haft det men nu hoppas jag att det vänder och gör det fort! Men vilken tur att ni åkte och hälsade på farfar i somras.

  Vi syns på Öresundsquiltarna, kram Annika

  SvaraRadera
 9. Jisses vad ni har varit med om denna höst! Hoppas att 2012 kommer vara lugnare och ge er massa gott istället! Många kramar till er!!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 10. Vi får allt hoppas att allt lugnar ner sig, för det var ju ingen rolig höst ni har haft. God fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 11. Vilken tuff höst! Hoppas att allt lugnar ner sig för er. Många kramar! Christina

  SvaraRadera
 12. Kära Carmen ta hand om Dig själv nu så att Du inte stressar sönder Dig alldeles. En stor kram till Dig och även till Din man från mig.

  SvaraRadera
 13. Hittar just nu inga men ord men jag vill gärna skicka dej massor av kramar .

  Lotta

  SvaraRadera
 14. Stackare! Vilken höst ni har haft.Hoppas att allt nu lugnar ner sej och att din man känner sej bättre och att du finner ett nytt jobb-om du vill det.goda nyårshälsningar från Elisabet i Järfälla

  SvaraRadera
 15. Uch vilken höst ni haft. Men vad skönt att ni han ner och fick hälsa på farfar innan allt detta. Sköt om dig och ha en god fortsättning på 2012. EN stor KRAAAAM från
  Maria i Falun

  SvaraRadera
 16. Kram och hoppas att 2012 kommer bli ett fint år för dig och din familj!

  SvaraRadera
 17. Carmen så jag känner med dig. Vilken förfärlig resa som du varit med om under den sista tiden. Jag kan nu bara önska att det blir en positiv vändning på allt som hänt dig och din familj. Jag hoppas att Michael blir bättre för varje dag och att det ordnar till sig för dig på jobbet. Men viktigast är din mans hälsa
  Tusen kramar till dig

  SvaraRadera
 18. Det sägs ju, att en olycka kommer sällan ensam...så många tunga händelser samlat under en höst. Nu har ni väl ändå fyllt er "kvot"... Måtte detta år bli ett betydligt bättre för er! Kram till dig och familjen/Katarina

  SvaraRadera
 19. Hoppas ni nu kan lägga detta hemska året till handlingarna. Nu kan det bara bli bättre.Gubben raskar sig så småningom och du ska se ditt blodtryck blir bättre när du hittar ett nytt jobb! Vila och r om varandra.det blir säkert 40 år till! Kramar ill er från Elna i Romelanda.

  SvaraRadera
 20. Oj, så mycket elände ni varit med om under hösten. Tur att din man mår bättre nu. Ta hand om dig så du orkar gå vidare. Massor av styrkekramar till er i din familj.

  SvaraRadera
 21. Hei Carmen.
  Jeg har värit med om både arbeidsledighet og at min mann fikk hjärtinfarkt,midt på natten som din. Min mann ble operert i Karlskrona for det var ikke plass i Lund. Dette er nå nesten 6 år siden, og han mår bra i dag. De er flinke på sykehusene med hjäret, så dette kommer sikkert å gå bra nå. Önsker deg et godt 2012. Klem Ingrid

  SvaraRadera
 22. Vilket elände ni haft! Det är bara att hoppas att allt blir bra till slut. Men visst är det tråkigt när sjukdom drabbar en. 2011 har varit ett jobbigt år för många. Ta hand om maken och dig själv också!

  SvaraRadera
 23. Oj Hoppas att 2012 blir ett bättre år! Önskar dig allt gott! Kram!

  SvaraRadera
 24. Ooj - rackarns vilken eländig tid ni haft - nu får vi bara önska att eländet ger sig så ni får njuta av Livet och Varandra... Hade ju själv infarkt för nå år sedan o fick åka mellan Linde o USÖ - nu äter jag 5 små otäcka piller dagligen som håller hjärta o blodtryck i schack - peppar peppar ... Mår rätt bra nu - så duktiga är läkarna allt !
  Nu går det mot ljusare tider på både ena o andra sättet - även för Er får jag hoppas
  En Hjärtestyrkekram till Dig från mig!

  SvaraRadera