söndag 27 mars 2011

Symässa

Igår lät jag bilen stå hemma och tog bussen till Symässan. Blev lite tveksam när jag på avstånd såg att en Carlshamnsbuss precis släppt av alla damer, de måste ha varit ca 50 pers. Allt flöt bra men självklart hamnade jag i fel kö till kassan. Trodde att det skulle gå fortare om jag ställde mig i kön till att betala med kort men ack vad jag misstog mig. Ja ja ja, in kom jag till slut. :)

Gick en runda för att spana in vad som fanns och om det fanns något som jag "måste" ha. Hittade en böjbar linjal på Villekulla Quilt och den köpte jag direkt, det fanns bara en kvar. Som tur var så kände jag hur det vibrerade i min väska (hade ljudet på men hörde den inte), det var Eva W som ringde på mobilen och undrade om jag var på mässan och var jag befann mig. Vi hittade varandra och började gå runt och titta. Det är mycket roligare att gå tillsammans med någon som man kan prata med och diskutera om olika saker som man hittar. Vi satte oss och fikade vid 14-tiden och sedan hade vi sällskap ut för att ge oss hemåt. Jag tyckte det kändes konstigt att inte ha en enda bit tyg med mig hem så vi "backade" och gick in igen för en snabb runda. :) Bl.a. gjorde vi ett besök hos Villekulla quilt och Tyger & Ting och jag köpte lite tyger och dylikt, ni kan kolla på bilden och läsa bildtexten om vad det blev. Är man tokig eller .... ???
Överst ett hårt mellanlägg (till väska) som heter Pellon, mönster och tyg till en tulpanlöpare, en Balipop, en fin bok om Angelinafiber som delades ut gratis. Två prova-på-påsar från ÖQ, en nyckelring och en liten börs. Böjbar linjal och två änglar jag inte kunde motstå. Längst ner en karamell som jag tog för att ha på bussen på vägen hem men som jag glömde och som fortfarande inte är uppäten. :)

Tyckte inte jag hittade något speciellt, hade tänkt köpa garn men hittade inte något kul. En hel del ullgarn men vem vill sticka i ull nu när våren är på väg. Vet inte om vi har det för bra ställt i Malmö med quilt- och garnbutiker för jag tyckte väl sådär om mässan. Jag har också hunnit skaffa en hel del grejer under åren. För min del tycker jag inte det är värt 120 kr för att gå in på denna mässa. Jag hade några roliga timmar i alla fall och det är huvudsaken. Tack för en trevlig dag Eva!

10 kommentarer:

 1. Lite kul grjor du fick med dig. Kan hålla med om priset. Jag har aldrig emot att betala men i år kändes inte mässan lika kul? Fast hos T&T handlar jag alltid mycket...Kram My

  SvaraRadera
 2. Tack för sällskapet,tyckte också att inträdet var högt.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Måste vara kul att ha en mässa alldeles inpå knutarna. Likaså vad gäller kviltbutiker o så. Du som bor i Malmö kanske kan tipsa om ngn butik i Köpenhamn? hihi.. Jag skall dit nu i april o hälsa på dottern o täntke försöka hitta ngn då.
  Kramiz Anki i Linde

  SvaraRadera
 4. Anki, jag har svarat dig i ett mail.

  SvaraRadera
 5. Fina saker de du köpte, men priset på inträdet var väl i högsta laget. Har för mig att inträdespriset till Quiltköping i höstas låg på 60:-/dag!
  Kul att hitta en kompis att gå med!
  Nu blir det lunch, sen ska jag sy!!!!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 6. Tur att du hittade några saker som tilltalade dig.Det gjorde även jag.Jag var också på mässan och träffade Ewa men inte såg jag dig?..

  SvaraRadera
 7. Även i Stockholm kostar det 120:-, tycker det är dyrt. Här finns två tygaffärer som har begränsat lager quilttyger. Vill man till en "riktig" quiltaffär får man ta sig en bit utanför sta´n.
  Din Bali-bunt liknar den jag köpte i höstas, Berry Blisss (med 3 s). Vad heter din?
  Tur du gick in igen. Inte kan man gå från en mässa utan en enda liten tygbit ;-).
  Kram

  SvaraRadera
 8. Håller också med dig om att inträdet var i dyraste laget, speciellt med tanke på vad utställarna får betala! Jag som är ganska ny i branschen tycker fortfarande om att gå på mässor, men varianten som ni ÖQ hade, med utställning och försäljning var mycket roligare. Gillar att du kunde frångå din princip och shoppade loss!!!!

  SvaraRadera
 9. Å, jag som kände mig lite "avundsjuk" på mässan hos er.....:-)) Tyckte en del utställningar såg lockande ut, när jag läste programmet inför mässan. Utställningar skulle jag gärna vilja ha lite mer av på Syfestivalen. Tur att du "hittade" lite att handla i alla fall:-)) Kram Katarina

  SvaraRadera
 10. Ohh vilket härligt godis du köpt dig!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera