onsdag 29 februari 2012

Inga rosa tyger så långt ögat ser

Fick ett önskemål för en tid sedan om jag kunde sy ett överkast till en liten tös, barnbarnet. Det skulle helst vara så stort så hon skulle kunna ha det sen när hon blir större, det skulle passa en enkelsäng. Sydde en del block men visste inte om de skulle räcka så jag la ut dem på min egen säng som är 90x200, de räckte. När jag skulle kolla hur jag skulle få ihop dem så att inte samma färger mötte varanda var jag tvungen att lägga ut dem på golvet. Senare ikväll när Michal kom hem tog han av jacka och skor i hallen och skulle gå in i rummet, där tvärstannade han. Det enda han sa var Ääääähhhhmmmm och såg ut som ett frågetecken. :) På golvet låg mina block och de fick absolut inte röras.

Jag har fått för mig att jag ska ha rosa hjärtan på täcket och ville sy på dem innan jag sydde ihop blocken. Jag har vänt ut och in på alla lådor och letat som en galning efter rosa tyg men hittade inget som skulle passa. Jamen åååhhh *grrrrrr* ... av alla jäkla tyger jag har samlat på mig så är inte rosa något jag har på lager. Nu har blocken i alla fall blivit ihopsydda men nu måste jag ner till Eva på Färg & Form och köpa mer tyg innan jag kan fortsätta.

Farligt för figuren

Oj Oj Oj!!!

Vänder jag mig om så hittar jag detta inom räckhåll.
Inget bra för figuren men så himla gott. :)

Rester från lördagsgodis

En utlottning

"Ett litet nystan bland alla andra" fyller 2 år och firar med att ha en utlottning.

 

 

måndag 27 februari 2012

Sticke i direktsändning

Jag har glömt berätta att jag i början av februari var med i direktsändning på Sveriges Radio Malmöhus. Vi var 5 glada stickorskor som nappade på uppmaningen tidigare i veckan om att komma på stickcafé i direktsändning. Jag har en förmåga att hoppa på det mesta men det var ett trevligt avbrott i vardagen.

Här är ett bildbeviset. :)

Bild tagen av Hans Zillén på Sveriges Radio Malmöhus.
Här blir grannstickerskan intervjuad.

söndag 26 februari 2012

En liten början

Just nu har jag jätteroligt och blir glad av färgerna jag håller på med. Jag har, "kryss i taket", börjat sy igen och tycker det är hur kul som helst, att jag inte gjort detta tidigare. Jag kan nog svara på det själv. Jag har "piskan på ryggen" att bli färdig med en grej som jag ska visa på Öresundsquiltarna på lördag. Konstigt att man inte kommer igång förrän i sista minuten. Nu gäller det att allt stämmer, något sprättande har jag inte tid med. Snälla ni, håll tummarna för mig! Tack! :)

En lite tjuvkik på vad jag håller på med kommer här.
Högen växer.
Remsor i banor.

Fler bilder kommer efter lördag. :)

lördag 25 februari 2012

Fortfarande ganska nöjd

Igår var det Rikstäckets tidning som förgyllde min dag.

Idag ligger Nettos försäljning av lösviktsgodis för 39 kr/kg på plussidan. Handlade en jättestor påse och nu har jag sådan tur att M inte äter godis så jag får behålla det själv. :)

Ha en fortsatt bra dag där ute!

fredag 24 februari 2012

Glad

Ibland behövs det inte så mycket för att man ska känna glädje.

Glädje nr 1: Solen skiner och det känns som om våren skulle vara på väg. Nu vet jag ju att det bara är februari och mycket kan ändras på vägen men det får bli en senare fråga.

Glädje nr 2: Igår ringde det på dörren, utanför stod tjejen som delar ut post i vårt hus. Hon hade ett kuvert med sig som jag väntat på. Hon kunde faktiskt som de brukar göra, skriva en lapp och sedan får jag gå iväg och hämta kuvertet. Det är tredje gången hon ringer på när det kommit stora kuvert som inte går in i brevlådan. En gullig tjej!

Vad jag fick med posten kom från England och innehöll detta.


Jag köpte dem på Ebay i måndags och igår (torsdag) fanns de här hemma, snabb leverans tycker jag. Jag ber stickbutikerna här hemma om ursäkt, men när det är 300 kr skillnad i pris så ......

tisdag 21 februari 2012

Tiden den går

Usch, nu har jag redan brutit min ambition att skriva lite varje dag, det har ju redan hunnit bli ny dag.

Idag har det inte hänt mycket här hemma. Jag har mest surfat runt på lite olika jobbsidor, hittade faktiskt ett jobb som jag skickade en ansökan till.

I eftermiddags gick jag till Telia-butiken och fick tag på en ny mobil, det är en sådan med pekskärm. Jag fick ringa till sonen för hjälp, det är många finesser man ska sätta sig in i. Nu vet jag i alla fall hur jag ringer, svara och någorlunda hur jag ska göra för att surfa. :)))) Alltid en början.

Nu har det börjat regna, tror jag. Det är +0,4 grader så det är säkert blandad med något annat skit.

Dags att krypa ner i sängen så jag får upp värmen och sova några timmar. Natti Natti!

söndag 19 februari 2012

Lite varje dag

Tänk om jag skulle "ta mig i kragen" och försöka skriva lite varje dag.

Vad har jag gjort i helgen?

Igår startade jag i tvättstugan kl 07 och avslutade vid 12-tiden. Sedan hade jag bestämt med yngsta dottern att hon skulle komma hit för att sy. För sådär en två veckor sedan var hon och jag på Stoff & Stil på öppet hus, då köpte vi tyg till vars en OnePiece. :) Dottern dök upp vid 14-tiden. Som tur var bestämde vi att sy hennes först eftersom hennes maskin inte funkar som den ska. Efter pauser med kaffe och mat blev hennes "overall" färdig och hon åkte hem vid 23-tiden. Det tar längre tid att sy än vad man tror, vi fick ändra mönstret lite, öka över bysten och korta av på längden. Lite svårt mönster att ändra eftersom den ska sitta pösigt och ha hänggump. :)

Idag har jag inte gjort mycket mer än rättat till lite i syrummet och fått tillbaka mina lappar i samma oordning som innan vi börja sy igår. Jag hinner inte sy några kläder till mig nu, jag ska istället sy lite block som jag ska visa på Öresundsquiltarnas träff nästa gång som är om två veckor.

Nu är det snart dags för sängen så jag säger God Natt o Sov Gott!

En tävling för er/oss som stickar

"Ramlade över" en tävling där man kan vinna garn, rundsticka, stickmarkörer m m. Tänkte att någon här också vill ta chansen. Om jag inte vinner, vilket jag sällan gör, så kan det vara kul att se om några av mina vänner har turen på sin sida. http://onicasaventyr.blogspot.com/2012/02/tavla-med-mej.html

Ha en fortsatt trevlig och bra söndag!