söndag 30 januari 2011

Har en känsla av att jag fyndat

Förra helgen var jag inne och kikade runt i en online-butik som jag tidigare handlat av. De säljer inte quilttyger utan det är mest tyger till kläder och tillbehör. Hittade på sidan att de sålde blixtlås i olika färger som metervara med lösa kläppar. Kläpparna var kanske "inte mycket att hänga i granen" utan vanliga kläppar sådana man ser på blixtlås i kläder men de var ton-i-ton med dragkedjorna. Jag beställde 1 meter av olika färger och 3 kläppar till varje för att kolla hur de var. Jag beställde också linningsband, har hört att de ger bra stadga i handtag till kassar. Vet inte riktigt men jag tror att priserna var OK, det känns så i alla fall. Dragkedjorna kostade 5 kr/m, kläpparna 5 kr/st och linningsbanden 4,38 kr/m.

OBS! Idag, mina vänner, har jag skrivit två (2) inlägg på bloggen. :o)

Två veckor har gått ...

... sedan jag senast skrev här på bloggen. Förutom jobb varje dag och några styrelsemöten har jag varit med om en del annat som jag ska försöka sammanfatta så att jag hinner komma ifatt här på bloggen. :)

Veronica ordnade en inspirationsträff för quiltare på Folkets Hus i Limhamn. Mikael Svensson, en härlig människa, höll ett föredrag där han pratade om missbruk och beroende. Vad vi skrattade och kände igen oss efterhand som han pratade. Vi låg dubbla av skratt emellanåt. Jag hade såklart glömt kameran men Veronica har skrivit och lagt ut lite bilder på sin blogg.
http://veronicasquiltbutik.blogspot.com/2011/01/kvallen-ar-slut-och-det-ar-jag-ocksa.html
Tack Veronica för en härlig kväll.

Jag håller i en cirkel med 10 tjejer och vi kallar oss för Tiorutan. Vi hade en träff och denna gången hade vi inte förberett något gemensamt utan vi tog med det vi ville sy. Jag hade med "mitt dåliga samvete" Leannes House och fick broderat någon liten blomma den kvällen. Det går väldigt sakta men någon gång ska jag väl bli klar.
Inga-Britt, Birgitta, Lotta och Inger. De två ryggarna uppe i bild tillhör Eva och Lisbeth.
De flesta sydde hela tiden men som ni ser uppe i bild så har två fastnat vid datorn. :)

Härliga vinster och några inköp
Kunde inte låta bli att ta foto på några tyger som jag vunnit och köpt. JAG VUNNIT! Jag kunde inte tro mina ögon när jag läste. Tusen tack för jättefina vinster EvaJ, Maja och Wivi.

Uppe till vänster gröna/svarta tyger, lite blommiga tyger och nere till vänster ett tyg med möss som jag inte kunde motstå när jag var hos Veronica. Vid sidan om mustyget ligger också två tyger som jag köpte när Veronica hade rea, kan alltid bli till något. Maja har skickat en bunt med olika tyger som är jättefina. Av EvaJ kom ett ljust tyg med lite "pluttar" och från Wivi kom ett kuvert med ett lila tyg, har ni sett så fint alla dessa vinster passar tillsammans med mitt inköp av lila tyger. Det som ligger på höger sida är bra-att-ha-tyg som jag köpte när jag var på Öresundsquiltarnas månadsträff. :) Det ligger också ett tyg i en liten påse med en klisterlapp på, den kom med leveransen från SewThankful och det står "A little SURPRISE" på lappen. Kul!

söndag 16 januari 2011

Då var denna veckan till enda

Jag har väl inte fått gjort så mycket som det var tänk i denna veckan men det är ju inget ovanligt här hemma. Jag har i alla fall fått ner julgardiner och plockat undan alla dukar och julpynt. Igår kväll hade jag tid i tvättstugan så nu är allt nerpackat i sina lådor och utlyfta till förrådet.

Igår startade jag morgonen med att åka till Limhamn då Öresundsquiltarna hade sin första månadsträff för i år. Vi var 86 tjejer/damer som träffades och Quiltex var där med sin butik. Jag har varit med sedan ÖQ startade och har köpt våra BOMmönster varje år men har inte sytt en enda färdig, någon har jag inte ens sytt ett block på. Jag tror att det hänger ihop med att de skulle sys för hand. I år är det en teknikBOM, Karin o Britt-Inger som tagit fram mönstren hade med sig sina färdigsydda toppar, de var jättefina och ett stort plus i kanten får de för att allt går att sy på maskin. Jag hade i alla fall, redan innan jag kom dit, bestämt mig för att inte vara med på årets BOM men det går ju att ändra sig, eller hur? Idag sitter jag här med ett mönster på första blocket. Nu ska jag bara se till att sy blocken efter hand så att jag hänger med och inte sackar efter. Shoppat? Jo då, det gjorde jag också. Det blev några meter tyg och vadd, plånboken blev ca 650 kr fattigare. :) Jag fick också materiallistan till kurserna jag ska gå för Philippa Naylor. Jag ska gå 2 olika kurser för henne den 4/2, den första är Frihandsmaskinkviltade fjädrar heldag fram till kl 16.00. Den andra är Frihandsmaskinkviltning med Trapunto och den håller på mellan kl 18.00-22.00. Lördagen efter ska hon hålla ett föredrag då ÖQ skall ha februari månadsträff. Snacka om två intensiva dagar och jag kommer antagligen att drömma om symaskiner, nålar, vadd, tyger, trådar osv på natten.

Imorgon är det först en dags jobb och efter kör Inga-Britt och jag direkt till Limhamn IGEN. Vi ska vara med på en inspirationskväll som Veronica anordnat. Mikael Svensson ska vara med och hålla ett föredrag. Jag har hört jättemycket positivt talas om honom men har själv aldrig träffat honom så detta ska bli kul.

Ska försöka hålla mig hemma på tisdag och onsdag men på torsdag är det dags igen. :) Då ska jag träffa Tiorutan, ett gäng på 10 st som träffas ca 1 gång/månad. De flesta av dem är med i ÖQ men det är lika roligt att träffa dem allihop även om det bara blir knappt 1 vecka mellan gångerna.

Usch ja, på tal om att drömma. Inatt drömde jag att jag och en till var i ett hus när vattnet utanför började stiga. Vi tog oss in i ett rum, nere i en källare, där vi redan från början visste att vi inte kunde komma ut. Jag vaknade som tur var innan jag drunknade. Undras varför man drömmer så konstigt ibland, som tur var händer det inte så ofta.

torsdag 13 januari 2011

Dagarna som gått sedan sist

Nu är det några dagar sedan jag skrev här på bloggen men jag har haft fullt upp att göra.

Michal fyllde år igår och han har inte velat ha några födelsekalas på säkert 30-35 år och han hade tidigare förvarnade alla att så skulle det vara i år också. MEN ... i måndags kväll kom han på den fiffiga idén att han ville bjuda hit barnen med respektive och barnbarn på middag. *hmmm* Jaha, det var bara att börja ringa runt till dem och handla fick vi göra i tisdags efter jobb. Det var ju inte vilken födelsedag som helst heller, han fyllde 60 år. Vilken stress det blev men allt gick bra och alla blev mätta och nöjda. :o)

Nu är det nästan 11 månader tills nästa 60-årskalas här hemma men då är jag vara mer förberedd. :o)

Vet ni vad ... jo, det snöar ikväll ... IGEN. Lagom till att vi börjat få bort snön från gator och trottoarer så kommer det mera. *blääää*

Nu är jag helt slut, tror jag totalt sovit ungefär 3,5 timmar i natt. Nu ska jag krama kudden så jag orkar med en dags jobb till i denna veckan.

På lördag ska jag till årets första träff med Öresundsquiltarna, det ska bli riktigt kul. Då ska jag ta med Muggmattorna jag sydde, de behöver få några stygn på avslutningskanten på baksidan.

God Natt alla och Sov Gott!

söndag 9 januari 2011

Jag får grå hår

Om jag nu kan få fler än vad jag redan har, är snart helt gråhårig. :o)

Det är inte lätt att lära nytt, en del blir fel men då är det bara att hoppas på att jag kommer ihåg hur det var så jag kan ändra tillbaka. Nu har jag hittat en klocka och kunde lägga in den på bloggen. Har också kommit underfund med hur jag kan flytta inom sidan, t.ex hade jag en räknare i höger spalt och flyttade den till den vänstra. *hmmm* Det är bara att läsa innantill men det ger man sig ju inte alltid sig tid till.

Idag tänkte jag passa på att sprätta upp det jag handquiltat på cirkelquilten som min dotter väntar på ska bli färdig.

Började handquilta men det är ju inte min grej (sy för hand), det tar alldeles för lång tid. Jag eller rättare sagt jag och dottern har bestämt att jag ska quiltar den på maskin istället så att den blir färdig någon gång. Nu måste jag passa på så länge det är ljust ute så jag ser vad jag håller på med.

Ha de´!

lördag 8 januari 2011

Nytt för mig

Som många vet så kommer zoomin.se att stängas ner, därför testar jag att göra något här på blogspot istället. Kanske det tar lite tid innan jag kan hantera detta men jag tar det lugnt, skall väl kunna hantera detta så småningom.

I förra veckan startades en "Sy Tillsammans" på Quilt- o Lapptekniks maillista, vi skulle sy RugMugs = muggmattor. Jag började så nätt med att sy en (1) och testade min Pfaff med olika pressarfötter och gjorde ett tappert försök att frihandsquilta. Under gårdagen sydde jag fyra (4) stycken och då sydde jag av rutor och remsor. Jag testade att sy tillbaka avslutningskanten på maskinen men detta blev inte riktigt bra så nästa gång jag syr så gör jag som tidigare, syr tillbaka kanten med handsömnad.

Så här blev de senaste Muggmattorna: